Сбербанка: Циљ нам је да будемо лидери у Србији

Данас је на Новом Београду свечано отворена прва ребрендирана филијала највеће руске банке Сбербанке у Србији. Отварање филијале Сбербанке су пресецањем свечане врпце озваничили Марк Арнолд, председник Управног одбора Сбербанке Европа и госпођа Гордана Матић и господин Данило Ђуровић, чланови Извршног одбора Сбербанке Србија.

Председник Сбербанке у Србији, господин Валериј Овсјаников је рекао да Сбербанка као највећа руска банка доноси нову филозофију пословања у банкарском сектору Србије и да је циљ Сбербанке да постане лидер на банкарском тржишту Србије.

– Након аквизиције Волксбанке у фебруару прошле године, покренули смо значајан процес трансформације. Почињемо са овом експозитуром која је у потпуности усклађена са Сбербанк стандардима, а у периоду који је пред нама, планирамо да завршимо процес ребрендирања у свим експозитурама у Србији – рекао је Овсјаников.

У комбинацији са стручношћу и усмереношћу наших запослених на клијенте, Сбербанк Србија је јединствен банкарски партнер у грађењу мостова ка предузећима у Србији, Русији и Заједници независних држава. У 2012. години смо подржали извоз српске робе (сектор пољопривреде) у Русију и наставићемо да пружамо системску подршку извозницима и увозницима у Србији који послују са Русијом – истакао је господин Овсјаников.

Након отварања прве ребрендиране експозитуре у плану је ребрендирање још 25 филијала, са већ сада препознатљивим брендом Сбербанке.

Председник Управног одбора Сбербанке Европа Марк Арнолд је рекао да ће Сбербанка наставити са активностима ребрендирања, које ће успешно окончати у наредним месецима.

– Сбербанка Русија је међу водећим банкама у Европи и Сбербанк Србија је део једне од најбрже растућих финанцијских институција у свету са финансијском снагом, великим искуством и знањем банкара, талентованим и креативним запосленима. Уз све то, укључујући и 344 милијарда евра укупног капитала, Сбербанка је у стању да сервисира више од 107 милиона клијената широм света, како би обогатили друштво у којем радимо и дали допринос изградњи локалних економија – додао је Арнолд.

Пре отварања нове филијале Марк Арнолд је имао састанак са њавећим корпоративним клијентима Сбербанке са којег доноси позитивне утиске и задовољство оствареном сарадњом, као и смернице за константно побољшање пословања и препознавање потреба клијената.

Као важан део једне од највећих, најбрже растућих, динамичних банкарских организација у свету, Сбербанка у Европи тежи да буде призната као иноватор, лидер у банкарству у Централно – источној Европи са растућим присуством и препознавањем у западној Европи.

Циљ Сбербанке је да се фокусира на своје клијенте, стабилност, уношећење иновација и прилагођавање грађана новим производима.

Магазин Тхе Банкер је оценио Сбербанку као други Европски највреднији банкарски бренд, а у прилог овоме говоре чињенице и да Сбербанка Русија са 240.000 запослених има 106 милиона клијената физичких лица, као и 1 милион корпоративних клијената, а Сбербанка Европа са 4.400 засполених сервисира 566.000 клијената физичких лица, као и 62.000 микро компанија и 17.000 корпоративних клијената.

Posted on June 20, 2013, in Банкарство. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment