Нови закон о раду неће подстаћи отпуштања

БЕОГРАД, 8. јула 2013. (Бета) – Нови закон о раду неће донети лакше отпуштање радника, него ново запошљавање, оценио је у понедељак председник Америчке привредне коморе Милош Дјурковић.

Он је на конференцији “Србија се окреће економији-одговорно заједно до изласка из кризе”, рекао да нови Закон о раду треба да смањи администативне трошкове и омогући запошљавање.

Како је додао, Америчка привредна комора жели нови, модернизовани закон о раду, како би се послодавци заштитили од нелојане конкуренције која запошљава раднике на црно.

Први потпредседник Владе Србије Александар Вучић навео је да ће се Влада Србије потрудити да донесе нови закон о раду, и да ту постоји јасан одговор свакоме ко мисли да је у питању доношење закона који би омогућио лакше отпуштање радника.

“Не мислите ваљда да бих отпустио доброг и вредног радника, јер свако жели да има доброг и вредног радника. Ако бисте отпустили некога, отпустили бисте оног ко лоше ради или ко вам није био потребан и оптерећује компанију”, рекао је Вуцић.

Председник МК Групе Миодраг Костић рекао је да је спреман да помогне конкретном државном предузећу да од непрофитабилног постане профитабилно. “Дајте ми било које државно предузеће, нећу да га купујем, него да помогнем да постане профитабилно”, рекао је он.

Министар финансија и привреде Младјан Динкић је Костићу као пример навео да може да помогне предузећима 14. октобар из Крушевца и ФАП из Прибоја.

Advertisements

Posted on July 10, 2013, in Рад. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: