Комико оил тужио градоначелницу Смедерева

СМЕДЕРЕВО, 1. јула 2013. (Бета) – Конзорцијум Комико (Цомицо) оил тужио је градоначелницу Смедерева Јасну Аврамовић због тога што је наложила раскид уговора о закупу земљишта за изградњу рафинерије.

“Ова тужба односи се на један сегмент поступка који је претходио и закључивању уговора о закупу земљишта и судском поравнању. Судским поравнањем је окончан један спор, а из саме тужбе за сада се не види конкретан правни основ и интерес компаније Комико оил”, рекао је агенцији Бета заменик јавног правобраниоца Смедерава Србислав Бојковић.

Конкурсна комисија градске управе је 25. јануара 2010. отворила једину понуду за изградњу рафинерије нафте у индустријској зони Смедерева.

Понуду је доставила компанија Комико оил која је крајем 2008. подстакла градске власти Смедерева да размишљају о изградњи рафинерије.

Средином 2012. истекли су и продужени рокови за уплату закупа, поднета је тужба за раскид уговора, а у фебруару 2013. уговор је раскинут.

Конзорцијум Комико оил основан је у Холандији 2006. године, а одборници Скупштине Смедерева су дали сагласност за издавање земљишта у закуп тој компанији после три и по године надгласавања.

Advertisements

Posted on July 2, 2013, in Криминал. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: