Кредити пољопривредницима за куповину земљишта

Банца Интеза (Интеса) потписала је Споразум о сарадњи са Гаранцијским фондом Војводине о обезбеђивању кредита пољопривредним газдинствима у покрајини за куповину земљишта.

БЕОГРАД- Банца Интеза (Интеса) потписала је у петак Споразум о пословној сарадњи са Гаранцијским фондом Војводине о обезбеђивању кредита регистрованим пољопривредним газдинствима у покрајини за куповину пољопривредног земљишта, како би укрупнили поседе под повољнијим условима од тржишних.

Пољопривредним произвођачима који буду изабрани на конкурсу Фонда за одобравање гаранција за обезбеђење дугорочних кредита за куповину пољопривредног земљишта, банка Интеза ће пласирати зајмове у максималном износу до 100.000 евра, са роком отплате до осам година и грејс периодом до 12 месеци, саопштено је из банке.

Номинална каматна стопа за ове кредите износиће 6,75 одсто, плус шестомесечни Еурибор.

“Верујемо да ћемо и кроз овај модел сарадње дати значајан допринос повећању пољопривредне производње и јачању конкурентности аграра, а тиме и успешном опоравку и развоју целокупне привреде”, изјавио је директор Сектора за управљање сегментом клијената малог бизниса, Предраг Миленовић.

У последњих пет година, банца Интеза је регистрованим пољопривредним произвођачима пласирала више од 20.000 зајмова у укупном износу од преко 100 милиона евра.

У претходној години, банка је пољопривредницима одобрила позајмице у укупном износу од готово 20 милиона евра, реализујући, при томе, петину субвенционисаних кредита на нивоу целокупног банкарског сектора.

Конкурс Гаранцијског фонда АП Војводине отворен је за носиоце регистрованих пољопривредних газдинстава са мање од 50 хектара земљишта у власништву и омогућава им куповину нових парцела у периоду од годину дана од датума одобравања кредита, пише у саопштењу.

Advertisements

Posted on June 18, 2013, in Банкарство, Пољопривреда. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: