Хектар у Србији и до 14.000 евра

Најскупље земљиште је у катастарској општини Стапар. Земљу подједнако купују имућни, али и људи који се не баве пољопривредом.

Према писању, земљу подједнако купују јаки и имућни, али и људи који се не баве пољопривредом.

Најскупље земљиште је у катастарској општини Стапар, прва и друга класа плаћа се од 8.000 до 14.000 евра по хектару. Међутим, много јефтиније није ни у насељима у околини града, као што су Буковац, Градина, Ненадић, Обзир, Кљајићевачки и Чонопљански пут, где се цене крећу од 7.000 до 12.000 евра по хектару.

Иначе, земљишта на такозваном горњем терену имају нешто нижу цену – од 5.000 до 7.500 евра. Осим тога, има доста и појединачних трговина малим површинама по нешто нижим ценама.

Има доста парцела које су продавци понудили по изузетно високим ценама, од од 10.000 до 17.000 евра по хектару, и оне су засад непродате и понуде се не могу сматрати озбиљним и меродавним, него су одраз тренутне “еуфорије“ на тржишту, каже за Новости стручњак за ову област.

Он тврди да су очекивања да ће цена пољопривредног земљишта расти унедоглед нереална, напомињући да је исто тако нереално очекивати да ће се цене вратити на ниво од пре десетак година, када је оно продавано и куповано у бесцење.

Advertisements

Posted on June 16, 2013, in Пољопривреда, Цене. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: