Интензивна контрола пословања робних резерви

Полиција интензивно и свеобухватно контролише пословање Робних резерви и у консултацијама са Тужилаштвом за организовани криминал предузеће одговарајуће мере – изјавио директор полиције Милорад Вељовић

БЕОГРАД: Он је рекао Тањугу у парламенту и да су провере пословања Робних резерве проистекле из свега оног што полиција ради у борби против корупције и организованог криминала.

“Чињеница је да ће нам провере које врши министарство пољопривреде у оквиру своје надлежности помоћи расветљавању комплетно свих евентуланих злоупотреба у Робним резервама”, рекао је Вељовић.
Он је навео и да полиција “већ пар месеци” контролише пословање Робних резерви и да је “тај посао отворен у договору са надлежним тужилаштвом”.
“Очекујем наредних месеци епилог свега тога а полиција ће на основу извршених провера и у консултацијама са надлежним тужилаштвом, а пре свега са Тужилаштвом за организовани криминал преузети одговарајуће мере”, рекао је Вељовић.
Министар пољопривреде Горан Кнежевић изјавио је недавно да је у Робним резервама реч о великим злоупотребама које дуго трају и да ће инсистирати “да се утврди одговорност свих у том ланцу махинација .
Директор Дирекције за робне резерве Горан Тасић казао је Тањугу да први налази контроле које је у току показују да има великих пропуста.
“Неки су очигледно грубо злоупотребили положај овлашћеног складиштара и злоупотребили робу коју су добили на чување”, рекао је Тасић.

(Танјуг)

Advertisements

Posted on June 14, 2013, in Пољопривреда, Трговина. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: