Гориво у Србији међу скупљим у региону!

Бензин од наших возача плаћају скупље Грци, који су апсолутни шампиони са 1,72 евра за литар

Цене горива на бензинским пумпама у Србији су међу највишим у овом делу Европе, са просеком од 1,330 евра за литар бензина евростандара, а 1,335 евра за “кило” дизела, показује анализа Удружења нафтних компанија Србије.

Бензин од наших возача плаћају скупље Грци, који су апсолутни шампиони са 1,72 евра за литар. Литар бензина у Бугарској кошта 1,30, а у Македонији 1,26 евра.

Веће цене бензина имају још и у Словенији, где за литар треба издвојити 1,43 евро, а у Хрватској просечна цена бензина износи 1,35 евра.

Гориво је и у Црној Гори нешто јефтиније него у Србији са ценом од 1,32 евра. У Босни и Херцеговини је најјефтиније гориво у региону, а литар бензина нуди се за 1,20 евра.

Дизел је најскупљи, опет, у Грчкој – 1,45 евра за литар. На мађарским пумпама се точи за 1,44, а у Словенији за 1,35 евро за литар. Ово гориво је нешто јефтиније у Бугарској, где кошта 1,33 евра. У Румунији је литар 1,30, Албанији 1,27, а Хрватској 1,24 евра. У Црној Гори је цена 1,22, а у БиХ 1,20 евра за литар.

На пумпама у Македонији дизел кошта 1,08 евра за литар, па су и знатне уштеде на само једном резеровару напуњеном у транзиту према Грчкој.

 

Advertisements

Posted on June 9, 2013, in Цене. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: