Ужице: Малинари прете изласком на улице

Тањуг

Берба малина је скоро на прагу, а произвођачи прете да ће уместо у малињаке отићи на улице, јер састанак одржан у Ужицу није резултирао договором о откупној цени “црвеног злата”

Берба малина је скоро на прагу, а произвођачи прете да ће уместо у малињаке отићи на улице, јер састанак одржан у Ужицу није резултирао договором о откупној цени “црвеног злата”.

Председник ивањичког удружења малинара “Виламет”, Миодраг Богдановић каже да је “кап у препуној чаши” састанак одржан у Ужицу на којем пољопривредни произвођачи од хладњачара, али и представника ресорног министарства нису добили одговор на оно што их највише занима – колика ће бити откупна цена малине.

“Наш захтев је да почетна откупна цена буде два евра, а сваки износ преко поменуте нека регулише тржиште. Уколико нам у року од седам дана хладњачари не изађу у сусрет бићемо принуђени да изађемо на улице”, казао је у суботу Тањугу Богдановић.

Према његовим речима, ако им се захтеви по питању цене малине не испуне, произвођачи ће тражити помоћ од премијера Ивице Дачића и првог потпреседника Владе РС Александра Вучића.

Богдановић такође истиче да је род овог воћа десеткован.

“У нашој земљи се пре пет година производило преко 85 хиљада тона малине, а ове ће род бити око 30 хиљада тона”, оценио је Богдановић.

Advertisements

Posted on June 9, 2013, in Пољопривреда. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: