У оптицају новчанице динара с делимично измењеним обележјима

БЕОГРАД – Народна банка Србије (НБС) пустила је у оптицај новчанице апоена од 10, 20 и 100 динара с делимично измењеним обележјима.

На лицу новчаница апоена од 10, 20 и 100 динара нема измена обележја, док је на наличју измењена година издања (“2013”) и потпис гувернера (Јоргованка Табаковић).

Новчанице апоена од 10 и 20 динара биће паралелно у оптицају с претходним издањима ових новчаница из 2006. и 2011, а новчаница апоена од 100 динара паралелно у оптицају с претходним издањима ове новчанице из 2003, 2004, 2006. и 2012.

Како саопштава НБС, додатна израда новчаница апоена од 10, 20 и 100 динара с делимично измењеним обележјима предвиђена је у оквиру редовног годишњег програма израде новчаница у 2013. години.

Тим програмом је дефинисана израда додатне количине новчаница наведених апоена ради замене новчаница које су повучене из оптицаја као неподобне и које су уништене, задовољавања редовних потреба готовинског платног промета и држања у трезорима Народне банке Србије одређене резерве новчаница, наводи се у саопштењу централне банке Србије.

Advertisements

Posted on May 29, 2013, in Инфлација. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: