Већа контрола издавања фискалних рачуна

БЕОГРАД, 21. маја 2013. (Бета) – Директор Пореске управе Србије Иван Симич најавио је у уторак појачану контролу издавања фискалних рачуна и наградну игру за градјане која би требало да их подстакне да узимају те рачуне.

“Наши инспектори ће ићи по терену, куповаће разноразна добра и видеће да ли се издају фискални рачуни. Ако се не буду издавали, најпре ћемо казнити, а после ћемо ићи у привремено затварање локала”, рекао је он новинарима у паузи састанка са чланицама Удружења пословних жена.

Симич је истакао да ће, уз појачану контроле фискалних каса, која је већ почела, порески инспектори обилазити пијаце и “бувљаке”.

“Морамо реаговати јер се сива економија правише раширила. Појавићемо се свуда где буде могуће, сиву економији морамо да зауставимо”, рекао је он и истакао да је о томе разговарао с министром финансија и привреде Младјаном Динкићем.

“Када би сви људи узимали рачуне, не би било сиве економије”, рекао је директор Пореске управе Србије и навео да, по неким проценама, сива економија односи 30 до 35 одсто бруто-домаћег производа.

Advertisements

Posted on May 21, 2013, in Порески систем. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: