“Велике могућности за развој пољопривреде”

Тањуг | недеља, 19.05.2013. | 13:16

Државни секретар у Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства Данило Голубовић говорио је о правцима у којима ће се кретати пољопривреда у Србији

Државни секретар у Министарству пољопривреде, водопривреде и шумарства Данило Голубовић изјавио је да је Међународни пољопривредни сајам који се одржава на Новосадском сајму једна од најбитних манифестација у нашој земљи, јер је за Владу развој пољопривреде један од најважнијих привредних циљева.

“Правац пољопривреде у наредном периоду је врло јасан. Инвестиције и конкурентност су једини начин да српска пољопривреда спремна дочека конкуренцију која долази из Европске уније и других земеља”, истакао је Голубовић.

Он је рекао да ће безбедност хране бити на највишем могућем нивоу значаја у Министарству пољопривреде, не само због могућности извоза и захтева ЕУ, него и због чињенице да и држава жели у потпуности да очувамо безбедносни аспект конзумирања хране од стране потрошача на домаћем тржишту.

“Такође, на листи приоритета нашег министарства се налазе и сви услови које треба да испунимо према ЕУ. Уз помоћ великог броја пројеката и несебичне помоћи у едукацији од стране наших колега из ЕУ тај програм се успешшно спроводи”, закључио је Голубовић.

Advertisements

Posted on May 19, 2013, in Пољопривреда. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: