Пројекат “НИС шанса” за приправнике

Нови Сад — Потписан еј споразум о реализацији пројекта “НИС Шанса 2013”, којим се предвиђа запошљавање дипломираних студената без радног искуства.

Уговор су потписали покрајински секретар за привреду, запошљавање и равноправност полова Војводине, Мирослав Васин, и директор за људске ресурсе Нафтне индустрије Србије (НИС), Наташа Стаменковић.

Споразумом је предвиђено заједничко финансирање запошљавања 80 приправника са високом стручном спремом у периоду од 12 месеци, при чему ће НИС финансирати овај пројекат са 50 одсто средстава, док ће исто толико издвојити и покрајински Секретаријат за привреду, запошљавање и равноправност полова, саопштено је из НИС-а.

Најбољи приправници добиће прилику да након годину дана добију посао за стално у компанији српској нафтној компанији.

Овај пројекат је у складу са Покрајинским акционим планом за запошљавање у Војводини за 2013. годину, а НИС ће запослити приправнике који се налазе на евиденцији филијала Националне службе за запошљавање на територији Војводине.

Инаце, НИС ће ове године преко пројекта “НИС шанса 2013” укупно ангажовати око 300 младих са завршеном средњом школом и факултетом.

У првој фази, млади дипломирани инжењери ће добити прилику да се запосле у Новом Саду, Зрењанину, Суботици и Панчеву, а они са завршеном стручном средњом школом ће радити у Зрењанину, Суботици, Кикинди, Турији и Трешњевцу. У другој фази, чија ће реализација поцети на јесен, планира се запошљавање младих у Београду, Младеновцу, Чацку, Крагујевцу, Нишу, Смедереву и Ваљеву.

Већ је потписан споразум са Зрењанином, према којем ће у овој години укупно 47 кандидата са завршеном средњом школом и факултетом добити прилику да се запосли у НИС-у, а ускоро ће уследити и потписивање споразума са другим локалним самоуправама у Србији, наводе из компаније.

Advertisements

Posted on May 18, 2013, in Људски ресурси. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: