Сајам запошљавања “Back2Serbia”

Дана 14. и 15. јуна 2013. године у Београду у Студентском културном центру (СКЦ) одржаће се другу годину за редом сајам запошљавања под називом Back2Serbia, намењен свим нашим држављанима који су живели у иностранству, као и онима који су у земљи и траже нове изазове у развоју своје каријере. Прошлогодишњи сајам је наишао на одзив од преко 1000 посетилаца из различитих делова света као што су Сједињене Америчке Државе, Немачка, Аустрија, Швајцарска, Канада, Енглеска, Шпанија, Русија, Аустралија. Учествовало је 15 водећих фирми из различитих сектора са преко 200 отворених радних места.

Back2Serbia је иницијатива тима људи из Србије и Европе која за циљ има пружање информација свим српским држављанима о последњим економским трендовима у земљи, могућностима запослења, актуелним отвореним позицијама и свих других корисних информација у случају да планирају да се врате у земљу и у њој запосле, а путем истоименог портала.

Главни циљ сајма Back2Serbia је да привуче младе људе са међународним образовањем и професионалним искуством вољним да се врате у Србију и да им кроз контакт са компанијама на дводневном сајму буде омогућена прилика да пронађу запослење у својој земљи.

Сајам има подршку Министарства омладине и спорта, Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у регион, Националне службе за запошљавање, док је едукативни партнер сајма и ове године ИТ академија. Генерални спонзор сајма компанија је ХР Солутион а сребрни спонзор компанија Мицрософт Девелопмент Центар Србија. Медијски златни спонзор и ове године ПРВА Српска телевизија, док су пословни портали Послови.инфостуд.цом, Кликдопосла.цом, Послови.рс такође медијски подржали догађај.

Сајам Бацк2Сербиа такође има подршку групе повратника “Репатс Сербиа” која броји преко 700 високообразованих стручњака који су некада живели ван Србије и који су се у њу вратили.

Поред младих из дијаспоре, сви људи из Србије који су у потрази за послом могу посетити овај сајам.

За додатне информације о сајму и начину пријаве посетите сајт http://www.Back2Serbia.com.

Advertisements

Posted on May 16, 2013, in Људски ресурси. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: