ПИО етикетирана као “Компанија” луд збуњеног… нормално!

14.05.2013

Др.Александар Милошевић, директор Сектора за оцену радне способности Фонда ПИО, увео је трајно ванредно стање за инвалидске пензионере,а трајно благостање за себе и своје сараднике.Сектор за оцену радне способности прерастао је у приватну Компанију за дијагностику, оцену радне способности и трговину утицајем ,власника и оснивача др.Алексе Милошевића.

пише Зорица Тршић, адв.

***

Ова потпуно отуђена од народа и потпуно приватна Компанија има разрађене планове за руковођење трајним ванредним стањем од 2005.године, на основу којих је Фонд од јавног сервиса својих корисника, претворен у систем потпуно отуђен од од својих корисника,иако се још увек пуни њиховим доприносима.

Док се у ванредном стању грађани се упозоравају да измене уобичајено понашање,обзиром на суспендовање појединих функција власти, у ванредном стању које је увео др.Александар Милошевић, без обавештавања прећутно суспендују се сва права корисника па и људска права.

Др.Александар Милошевић и група око њега раде на томе већ 8 година. Пензионере којима виртуелна, а моћна “Компанија” оснивача др.Александра Милошевића укине пензије и здравствено осигурање, Дирекција фонда као извршни орган Компаније , сматра правно и фактички умрлим.

Оперативни оквир ванредног стања укључује организациону структуру и стратешке планове који имају за циљ смањење броја старих пензионера принудним путем.

Организациону структуру ванредног стања чине пратеће службе,које пружају логистичку подршку наведеној Компанији. Ове службе су добиле назив по поворкама, које прате покојника и које се у народу називају пратња. Њихов задатак је да пензионере, којима су по налогу др.Александра Милошевића, укинули инвалидска права ,а затим и сва грађанска ,законска и људска права, до смрти исцрпљују доношењем аката, који се не могу назвати законским или правним , већ уцењивачким. Циљ који се жели постићи оваквим поступањем је бесконачно одуговлачење поступка, како би се оштећени принудио на договор или у супротном, како би се спречило доношење решења о праву на пензију до смрти оштећеног корисника. Како је пензија лично право то незаконито обустављене исплате,остају као добит, из које ће се делити профит Компанији према заслугама и доприносу у пљачки пензионера.

Циљ је да се решење о пензији не донесе за живота лица коме је одузета, јер његовом смрћу ,Фонд се ослобађа обавезе да исплати незаконито укинуте пензије,пошто је пензија лично право , које се не наслеђује.

Овакав дугорочан план остваривања профита по основу смрти корисника, захтева усклађен рад неколико екипа специјализованих за остваривање наведених циљева.

Логистичку подршку др.Александру Миулошевићу , пружају управни органи, који раде у име Фонда, а за рачун Компаније. Ови органи су ангажовани од стране Компаније, и са специјалним задатком да пензионере праве тотално лудим, а стручне службе којима се за заштиту својих права ојађени пензионери обраћају глупим и нестручним за једну “високумну” област,као што је одлучивање о правима из ПИО.

Зато ако добијете решење, допис,обавештење, које не можете ни да разумете ни да растумачите , немојте ни случајно мислити да сте неуки, неписмени или луди, јер сигурно нисте.Ви сте само ушли у тзв.”програм” Компаније. За “програм” се састављају нацрти решења, на основу којих се јасно закључује да су писани у алкохолисаном стању или под опијатима, јер трезан човек никако не може да смисли толико будалаштина и бесмислица у једном решењу.Трезан човек има и страх, да ће кад тад одговарати за злоупотребе, а пијан само жеђ за још једном чашицом. Што више чашица то бесмисленије образложење, а већи углед у Компанији и брже напредовање у послу.

Једно од таквих решења је и решење координатора Гордане Тице , као пример распрострањене праксе, да се за потребе др.Алексе Милошевића и Владимира Станковића, доносе решења, која се не могу ни разумети ни извршити. Филијала Смедерево не зна како да поступи по налогу у решењу Тице Певачице иако је исто донето још 29.03.2011.године.Ово је решење једно од стотину, истих и много горих,али се истиче , јер странка питању лежи на Интерном одељењу смедеревске болнице у последњем стадијуму тешке болести. Најпре му је укинута пензија и право на здравствено осигурање, по налогу др.Александра Милошевића,а затим се предмет захваљујући описаном решењу координатора Тице , шета од филијале до Дирекције,јер нико не зна шта је Тица Певачица наложила и нико не може да донесе решење. Стиче се утисак да се Тица Певачица, попела гола на дрво, па од стида не сме да сиђе, већ чека да пропева кад Владимир Јанковић умре или кад Алекса Милошевић оде на заслужени одмор.

Начелник филијале Смедерево, Јовица Кнежевић потврдио је да четири лекара вештака Дирекције,не могу да поступе по Тицином решењу, јер не знају како, да филијала Смедерево такође не зна како да изврши другостепено решење и да је од Тице тражена помоћ да се проблем разреши, обзиром на тешко стање Владимира Јанковића.Тица Певачица је затражила додатно време за размишљање, како би у трезном стању , протумачила шта је хтела да каже под дејством алкохола, али никако да стигне да се истрезни. Очигледно да је период од 29.03.2011.године, када је донела решење до 10.05.2013.године, исувише кратак за птичји мозак и тумачење решења, иако је неиздржљиво дуг за породицу неизлечивог болесника без икаквих прихода.

Овим путем позивам Владимира Станковића, да одговори, да ли је Гордана Тица, лице са специјалним овлашћењима и на специјалном задатку и због тога незаменљива у одлучивању о праву Владимира Јанковића, све до његове смрти. Ако Тица нема специјални положај и није на специјалном задатку повереном од “Компаније , у чему је сметња да Владимир Станковић, као директор Сектора за остваривање права и “несумњиви познавалац прописа и борац против злоупотреба”, преузме на себе обавезу да филијали Смедерево да упутство како да поступи и донесе решење без одлагања.

Позивам и Бориса Малагурског да са својом екипом дође у Смедерево и сними пензионере, које је “Компанија” прогласила лажним док су још живи, јер већ сутра може да буде касно.

Зорица Тршић адв.

Advertisements

Posted on May 15, 2013, in ПИО. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: