Како постати успешна особа?

Познати Бусинесс Инсидер донио је осам савета за постизање успеха који су, према суду њихових стручњака, кључни у било којем послу.

За почетак, важно се ослободити материјализма у приступу успеху, јер ма како привлачне биле луксузне куће и аутомобили, они су само последице успеха, а не узрок. Значи, фокус треба бити изградња одрживог успеха, прецизније, израчунајте минималне материјалне потребе и крените у том смеру.

Знање је све, а што више учите, брже ћете напредовати. Напредовање доноси нова задужења и комплексније задатке, тако да учење не сме никада стати.

Управљајте својим везама, пословним и приватним, на ефикасан начин. Било која веза захтева време, а ако ви од самог почетка поставите правила игре на исправан начин, везе вам неће стајати на путу успеха. Ако то не успете, пут до успеха биће знатно тежи.

Вежбајте своје реакције и емоције, јер морају радити за вас, а не против вас. Експлозивнији карактери имаће, наравно, више посла, но и они тихи и самозатајни морају то хитно мењати ако им је циљ пословни успех.

Да бисте издржали све што вас чека, морате бити у завидној физичкој форми. Без добре кондиције и снаге немате ни најмање шансе да завршите и направите све што желите, стога, пажљиво испланирајте своје физичке активности и ни у ком случају их немојте занемаривати.

Духовна питања једнако су важна, јер се можете наћи у ситуацијама где ће ваше вредности и ставови бити на проби. Одредите границе које нећете прелазити, дефинишите јасно сами себи став према духовности и преиспитујте га довољно често да вам не стоји на путу успеха.

Етика се не сме занемарити, јер како ви третирате посао и људе око себе, тако ће вам се и вратити. Своје ставове према одређеним пословним активностима јасно артикулишите свима с којима сте у пословном контакту и држите се онога што говорите.

За крај, свакодневно постављајте приоритете и не дозволите да вас емоције или лењост одвуку с пута који сте зацртали. Важне ствари морате обавити на време и у томе вас може спречити једино ваша слабост. Стога, рационално с временом и оставите га довољно за одмор и забавне активности.

Заправо, сви се савети своде на једноставну ствар – успех постижу људи који живе онако како су себи сами зацртали и спровели план у живот, а они који дозвољавају да их река живота носи од једне до друге случајности, осуђени су на неуспех. (Ецономy.рс, 14. мај 2013.)

Advertisements

Posted on May 14, 2013, in Занимљивости. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: