Бесплатна регистрација електронске адресе за пријем поште, интернет адресе

Агенција за привредне регистре од 1. мaја 2013. године пружа могућност да привредни субјекти региструју електронску адресу за пријем поште, интернет адресу и своје контакт податке без плаћања накнаде. Ови подаци биће објављени на званичној интернет страници АПР-а, уз остале регистроване податке о привредном друштву или предузетнику.

Бесплатна регистрација и промена наведених података омогућена је на основу Одлуке о изменама и допунама Одлуке о накнадама за послове регистрације и друге услуге које пружа Агенција за привредне регистре („Службени гласник“ бр. 39/ 2013, од 30.04.2013).

Да би АПР регистровала ове податке, привредни субјекти треба да унесу своје податке о електронској адреси за пријем поште, интернет адреси и контакт телефоне у регистрациону пријаву за оснивање или накнадно, кроз упис или промену других података, а Агенција ће их бесплатно регистровати и објавити на својој интернет страници, на линку Претрага података.

Регистрацијом електронске адресе за пријем поште биће олакшана комуникација између Агенције и привредних субјеката у току самог поступка обраде предмета, а ови подаци послужиће и за креирање нових електронских сервиса захваљујући којима ће привредницима бити омогућено да и сами промене одређене податке, без подношења регистрационе пријаве на шалтеру АПР-а.

Ово представља и корак ка успостављању електронске регистрације за коју се Агенција за привредне регистре убрзано припрема, стварајући услове за његову скорашњу примену.

Advertisements

Posted on May 13, 2013, in Делатности. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: