Измене пет пореских закона

БЕОГРАД, 7. маја 2013. (Бета) – Нове стопе пореза на зараде и обавезног пензијско-инвалидског осигурања могле би да буду у примени од јуна ове године, најавила је у уторак саветница министра финансија за порезе Милица Бисић.

Предложено је да стопа пореза на зараде буде смањена са 12 на 10 одсто, а да стопа доприноса за пензијско-инвалидско осигурање буде увећана са 22 на 24 одсто.

Бисић је у разговору с новинарима рекла да би те измене требало у мају да се нађу на дневном реду седнице Скупштине Србије.

Према њеним речима, због повећања стопе за обавезно пензијско осигурање, очекује се да ће приход ПИО фонда до краја ове године бити повећан за 15 милијарди динара, што је претпоставка за одржив пензиони систем.

Бисић је најавила измене пет пореских закона – закона о порезу на добит, закона о порезу на доходак, закона о доприносима за обавезно социјално осигурање, закона о порезима на имовину и закона о пореском поступку и пореској администрацији.

“Циљеви овог пореског пакета су растерећење привреде, а посебно предузетника и малих предузећа, већи намети за богатије и стварање праведнијег пореског система, стабилније финансирање пензионог фонда и већа сигурност за пензионере”, рекла је Бисић.

Advertisements

Posted on May 8, 2013, in Порески систем. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: