Светска банка одобрила Србији 100 милиона долара

БЕОГРАД, 29. априла 2013. (Бета) – Одбор извршних директора Светске банке одобрио је Србији зајам од 100 милиона долара за унапређење путне инфраструктуре и безбедности на путевима, саопштила је у понедељак та медјународна финансијска институција.

Новац је намењен за финансирање периодичног одржавања и обнављања путева, унапређење саобраћајне сигнализације и радове на обнови објеката на путевима, као и прикључним саобраћајницама, за 35 до 40 деоница у дужини од укупно 800 до 810 килметара.

Тим пројектом ће, додаје се, бити обезбеђена сигнализација, мере за успоравање саобраћаја и опрема за путеве на додатних 1.000 километара, чиме ће се, како се истиче, повећати безбедност на путевима у Србији.

Појекат је осмишљен и да подстакне реформе управљања одржавањем путева, наводи се у саопштењу Светске банке (www.wорлдбанк.орг).

Прва фаза Програм рехабилитације путне мреже у Србији, коју подржавају Светска банка, Европска инвестициона банка и Европска банка за обнову и развој, покриће око 1.100 километара путева.

Posted on April 30, 2013, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment