Сертић:Припрема се нова организација привредних комора

БЕОГРАД, 21. априла 2013. (Бета) – Председник Привредне коморе Србије (ПКС) Жељко Сертић изјавио је да коморски систем у Србији мора што пре да се промени, како би се прилагодио и постао замајац привредног развоја земље.

Он је у интервјуу агенцији Бета казао да се увелико већ ради на свим питањима од важности за реорганизацију коморског система.

Према његовим речима, у плану је и уводјење саветничког сервиса и принцип једног шалтера на коме ће странке моћи да поставе своје питање или изложе проблем и у најкраћем времену добију одговор и пуну заштиту својих интереса.

Сертић је нагласио и да је у Србији основни проблем то што се већ постојећи законски прописи не примењују у потпуности.

“Став ПКС-а је да се на сваком закону може радити да он буде бољи и прилагодјенији реалном животу. Залагаћемо се да се сви закони и примењују, а да се све препреке које у њима постоје уклоне, отварајући пут за бржи привредни раст. У том смислу ће се још више интензивирати сарадња с ресорним министарствима и свим телима одговорним за спроводјење закона”, казао је Сертић.

Он је додао и да верује да ће имати политичку подршку да спроведе планирано, прецизирајући да, “када је план добар и када се могу реално очекивати позитивни резултати, није тешко добити подршку свих актера”.

“Наше је да у најкраћем року спроведемо промене, иновирамо принципе рада, ујединимо и оснажимо своје редове и сигуран сам да подршка неће изостати”, казао је председник ПКС-а.

Сертић је привредник из Новог Сада, а за председника ПКС-а изабран крајем марта, пошто је дотадашњи председник Милош Бугарин поднео оставку, незадовољан постигнутим резултатима. Члан је Српске напредне странке (СНС).

Advertisements

Posted on April 21, 2013, in Законски прописи у најави. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: