Пасоши скупљи скоро дупло, више цене регистрациjе возила

БEOГРAД – Издавање пасоша у Србиjи од среде jе поскупело са 2.000 на 3.600 динара, а од суботе, 13. априла, важиће и нове, више цене регистрациjе возила, саопштио jе MУП Србиjе.

Нова цена обрасца пасоша предвиђена jе Уредбом о изменама и допунама Уредбе о цени обрасца путних исправа и визе и трошковима достављања пасоша преко дипломатског или конзуларног представништва Републике Србиjе обjављеном у “Службеном гласнику” од 2. априла, коjа jе почела да се примењуjе од 10. априла.

Нова накнада за издавање возачке дозволе износи 876 динара, а саобраћаjне дозволе 1.314 динара. Oве цене предвиђене су Уредбом о изменама Уредбе о висини накнада за услуге коjе пружа MУП (“Службени гласник” од 5. априла), и таj пропис ступа на снагу у суботу, 13. априла.

У случаjу да су грађани пре ступања на снагу Уредбе уплатили износ од 2.000 динара за цену обрасца путне исправе, MУП признаjе ову уплату, с тим што jе неопходно да изврше доплату до нове цене, с обзиром да се за важност уплате рачуна тренутак подношења захтева, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да се за путну исправу од 3.000 динара уплаћуjе на рачун Народне банке Србиjе – Завода за израду новчаница и кованог новца, а 600 динара, на рачун буџета Републике Србиjе.

Advertisements

Posted on April 11, 2013, in Цене. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: