Крушевац: Турске компаније дижу производњу

Странци ће инвестирати у град на Расини. Компанија“Ерсте” из Турске уложила два милиона евра.


КРУШЕВАЦ – Уговор о пословно – техничкој сарадњи са компанијом“Ерсте” из Турске, која је уложила два милиона евра у пробну производњу у делу Дрвно – прерађивачког предузећа“Савремени дом”, само је прва инвестиција која се може очекивати из ове земље – најављено је приликом недавне посете делегације тамошњих бизнисмена, које је у граду на Расини предводио званични представник Анкаре у Србији.

– Дошли смо да се, на лицу места, уверимо у могућност инвестирања – рекао је амбасадор Мехмед Кемал Бозај. – Прекретница у сарадњи наше две земље била је посета председника Томислава Николића нашој земљи, када је позвао турске бизнисмене да улажу у Србију. Иначе, сарадња наше две земље непрекидано расте од 2009., када смо потписали споразум о слободној трговинској размени. И, без обзира на то што је Турска прошле године била у финансијској кризи, она се повећава.

С обзиром на то да су обе земље у процесу придруживања ЕУ, амбасадор Бозај верује да ће споразум о бесцаринској трговини бити потписан до 2015. – тим пре што је Турска до сада инвестирала значајна средства у Фабрику текстила у Лесковцу, као и пројекте софтверских компанија, а заинтересована је и за реконструкцији Аеродрома у Краљеву…

Оливера Аранђеловић, заменица директора Агенције за приватизацију – која је, заједно са представницима Турске, посетила више локација у Крушевцу – наводи да се ужурбано спроводе активности зарад омогућавања приватизације предузећа у реструктурирању, међу којима су“Савремени дом”, ИМК“14. Октобар”, ХИ“Жупа”,“Уљара”, Пекарско предузеће“Бранко Перишић”.

Advertisements

Posted on April 4, 2013, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: