“Енергопројект” 4. Априла почиње изградњу

Оаза луксуза и удобности на Врачару – “Енергопројект” 4. Априла почиње изградњу стамбено – пословног комплекса вредног 6 мил ЕУР

Извор: еКапија ен де


Будући изглед зграде у Улици цара Николаја ИИ

Надомак Црвеног крста, у једном од најстаријих делова урбаног Београда, у Улици цара Николаја ИИ, “Енергопројект” ће 4. Априла почети израдњу стамбено – пословног комплекса, сазнаје “еКапија” у тој београдској компанији.

– Наш нови објекат представља архитектонску оазу која ће корисницима пружити савршен склад луксузног, удобног и практичног градског живота у једној од најатрактивнијих локација у Београду. Радове смо започели 6. Новембра 2012. По добијеној правоснажној дозволи за припремне радове, а саму изградњу стамбено – пословног комплекса почињемо 4. Априла 2013. Године у континуитету, без фаза – рекла је за “еКапију” Радмила Буцаловић, из “Енергопројект – Високоградње”.

Комплекс на Врачару, површине 5. 300 м2, садржаће 27 станова различите структуре, површине од 43 м2 до 129 м2, осам пословних апартмана, површине од 31 м2 до 129 м2, као и пет локала у приземљу, површине од 30м2 до 120 м2.

– Приземље и први спрат објекта намењени су делатностима и пословним апартманима, док је на осталим надземним етажама предвиђено становање. Посебан комфор корисницима омогућавају два подземна гаражна нивоа којима се приступа рампом са колско – пешачког платоа из Јиречекове улице. Из Улице цара Николаја ИИ пројектована су два улаза у стамбену зону објекта са засебним вертикалним комуникацијама. Додатни утисак сигурности и интиме остварен је смештајем неколико станова по етажи – два и три стана по улазној вертикали од другог спрата до поткровља – напомиње наша саговорница и додаје да су сви станови, осим једноипособних, двострано орјентисани.

Становници који буду у становима на поткровљу имаће велику терасу јер је ту предвиђено постављање кровне баште са декоративним зеленилом.

Објекат располаже са 41 гаражним местом, од чега, 16 на првом подземном нивоу и 25 на дрзгом подземном нивоу укључујући и два гаражна места за инвалиде.

– Фасада и завршна занатска обрада предвиђене су од висококвалитетних материјала у складу са локацијом, категоријом становања и добром извођачком праксом “Енергопројекта”. Уличне фасаде и улазне партије урађене су од камена који у колориту комбинује дискретне тонове и акценте јачих боја и већ на први поглед одаје утисак квалитета, сигурности и доброг дизајнерског решења. За завршне обраде у становима и пословним апартманима одабрани су квалитетни и дуготрајни материјали који станарима допуњују удобност и топлину дома – храстов паркет, гранитна керамика, сигурносна врата на улазима у станове и сл. – објашњава Буцаловић.

Како су нам рекли у “Енергопројекту”, у стамбено – пословну зграду на Врачару биће уложено 6 мил ЕУР.

За пројекат је била задужен фирма “Енергопројект Урбанизам и Архитектура”. Зграда ће бити изграђена у складу са Правилником о енергетској ефикасности зграда како би објекат добио “зелени пасош”.

– Грађевинске радове изводимо сопственим ресурсима, а само неопходне специјалистичке радове ћемо извести у сарадњи са сертификованим и реномираним фирмама. Са 3Д моделима смо дали неке предлоге могућих ентеријерских решења станова, али можемо да изађемо у сусрет нашим купцима уколико имају посебне жеље везано за подове, плочице, санитарије, галантерију или измене у простору које не нарушавају стабилност и безбедност објекта као и техничке нормативе – рекли су у “Енергопројекту”.

И на крају, оно што купце највише занима је цена станова која се креће од 2. 000 до 2. 350 ЕУР, а усељавање у “Енергопројекту” најављују од 1. Јуна 2014.

Advertisements

Posted on April 4, 2013, in Делатности. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: