Београд: из којих улица ‘паук’ најчешће носи аутомобиле

ЈКП Паркинг сервис посебно брину о тротоарима у центру, у близини школа, вртића, око Славије и унутар Клиничког центра Србије, пише 24 сата.

Радници овог предузећа дневно уклоне између 100 и 120 бахато паркираних возила.

Мада је многима возило „Паркинг сервиса” омражено, нису ретке ситуације када овај тегљач изазива олакшање.

– Велики број непрописно паркираних возила омета саобраћај или кретање пешака у централним градским улицама, али и изван центра. Највећи проблем праве бахато паркирана возила у близини шина пошто тако у потпуности зауставе трамвајски саобраћај, кажу у Паркингу.

У овом предузећу истичу да неретко родитељи с дечјим колицима или особе са инвалидитетом морају да се крећу коловозом како би заобишли непрописно паркиране аутомобиле.

Имајући све то у виду, највише посла радници ове службе имају на најпрометнијим саобраћајницама.

– Највећи број интервенција имамо на Булевару краља Александра. Али, често интервенишемо и у Краља Милана, Немањиној, Цара Душана, Џорџа Вашингтона, 27. Марта, Краљице Марије, Мекензијевој, Његошевој, Ресавској, Француској, Цетињској, Хиландарској, Македонској, Светогорској, Таковској и на Булевару деспота Стефана, а изван центра у Војводе Степе и Пожешкој, кажу у Паркингу и додају да највише бахато паркираних возила има на пешачким прелазима.

Бахатости појединих возача нема границе, па се тако многи посетиоци кафића у Страхињића бана или Његошевој паркирају насред саобраћајнице, али тако да из баште могу да виде свој аутомобил. Они не реагују чак ни кад угледају полицајца да им пише казну него тек кад виде дизалицу. Уђу у кола пре доласка паука, плате казну и помере ауто. (Ецономy. Рс, 25. Фебруар 2013.)

Advertisements

Posted on March 1, 2013, in Саобраћај and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: