Симич: Пореска управа као МцДоналд’с

Аутор/извор: СЕЕбиз / Бета / Данас

БЕОГРАД – Нови диркетор Пореске управе Србије Иван Симич рекао је у интервјуу за лист “Данас” од суботе да је из Словеније у Србију дошао да би “нешто променио” и Пореску управу учино бољом за градјане.
“Знате МцДоналдс? Приме вас, смеју се, питају шта треба. Е, то хоћу овде да направим. Када човек дође у Пореску управу да му кажу: Добар дан. Шта желите? Да ли Вам можемо помоћи? Јер ми смо они који узимамо људима новац”, рекао је Симич.

Он није хтео да коментарише то како Пореска управа није реаговала на случај нарко – дилера Дарка Шарића и његову куповину толиког броја фирми, јер је на функцију ступио 1. Фебруара, али је додао да сада очекује пријаве за унакрсну проверу имовине на основу које ће се видети “одакле средства за куповину таквих ствари”.

Он је рекао и да га “нико није упозорио” да не дира ФК Црвена звезда и ФК Партизан и да не види разлог зашто клубови у Србији не би требало да плаћају порез.

Симич је оценио и да су порези у Србији ниски, ако се пореде са Словенијом, Италијом, Хрватском и Аустријом, а високи, ако се пореде са Црном Гором, Македонијом и Бугарском. По његовим речима, није битна висина пореза, већ су кључни пословни услови за рад.

Advertisements

Posted on February 24, 2013, in Порески систем. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: