Београд добија четири шопинг центра


20. 02. 2013. | Б – 92

Београд ће добити шопинг – молове на Палилули, Аутокоманди, у Земуну и на Вождовцу, али ће му на леђима остати терет тежи од свих камиона, багера и будућих финансија – готово двоструко више тржних центара који су на ивици опстанка или једва “дишу”.

Ако све буде по плану, за две године у проласку с једног на други крај града другачије неће моћи, него кроз комшилук трговинског центра. Један, други, трећи… И “Ушће” и “Делта сити” који данас представљају “врх врхова”, добиће озбиљну конкуренцију…

“Вишњичка плаза” простираће се на површини од 48. 000 метара квадратних уз паркинг на пет нивоа. Осим приземља имаће и два спрата продавница и један ниво за разоноду. Биоскоп ће се састојати од осам сала, а центар ће садржати и слот клуб, фантази парк и фитнес центар као и “фаст фуд корт” на последњем спрату са погледом на Дунав.

Најављени земунски тржни центар, између “Метроа” и ОМВ пумпе, инвестиција је вредна 25, 5 милиона евра. Засада није познато много о овом објекту, али зграда површине 15. 309 метара квадратних вероватно ће имати све што је потрошачима потребно да не иду даље.

Први који би требало да буде завршен је шопинг – центар “Стадион”, где се некада налазило игралиште ФК Вождовац, чије се отварање очекује већ у марту. Он ће бити јединствен у овом делу Европе по томе што ће имати фудбалски терен на крову са 5. 000 седишта, одељак за храну, бутике и фитнес центар.

Advertisements

Posted on February 21, 2013, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: