Фабрика „Милан Благојевић” се жали на монопол Горења

„Словеначка фабрика ‘Горење’ отказом уговора за 2013. годину прети велетрговцима који купују нове веш машине и електричне шпорете из српског ‘Милана Благојевића”, саопштила је смедеревска фабрика.

Део фабрике “Милан Благојевић” у Смедереву

СМЕДЕРОВО – Фабрика „Милан Благојевић” данас је затражила од надлежних државних органа заштиту конкуренције на тржишту, наводећи да је угрожава компанија „Горење” која уцењује велетрговце.

„Словеначка фабрика ‘Горење’ отказом уговора за 2013. годину прети велетрговцима који купују нове веш машине и електричне шпорете из српског ‘Милана Благојевића”, саопштила је смедеревска фабрика.

У саопштењу се наводи да се директорка „Милана Благојевића” Софија Станичић залаже за „здраву конкуренцију”, али тражи да „надлежни реагују и оштро казне уцене којима се служи ‘Горење, а у намери да обезвреди смедеревску фабрику”.

Како је објашњено, компанија „Милан Благојевић” је, да би побољшала ликвидност ван сезоне, када пада продаја шпорета и пећи на чврсто гориво, уговорила да на српском тржишту продаје веш машине произведене у Италији, под брендом смедеревске фабрике – МБС.

Након тога је, по речима директорке „Милана Благојевића”, словеначка компанија, да би, како је наведено, „надокнадила пад промета својих производа, почела са уценама према домаћим велетрговцима, чиме практично доводи у питање пласирање новог производа смедеревске фабрике.

„Свака нова инвестиција је добродошла у Србију, али не по цени затварања српских брендова и стварања још веће незапослености у Србији”, оценила је Станичићева.

Она је за агенцију Бета рекла да је покушала да разговара с руководством „Горења”, како би заштитила интересе не само „Милана Благојевића” већ и велетрговаца који су изложени уценама, али да од њих није добила никакав одоговор.

„Државни органи треба да спрече уцене које учеснике на тржишту доводе у неравноправан положај, без обзира да ли се ради о домаћој компанији или оној која има страног власника”, нагласила је Станичићева.

У Комисији за заштиту конкуренције Бети је данас речено да та институција увек реагује кад добије податке о нелојалној конкуренцији.

„Свако ко има податке да је нарушена конкуренција или да неки монополи злоупотребљавају своју позицију, треба да их доставе Комисији, која ће у том случају предузети законске мере да заштити учеснике на тржишту”, навели су у Комисији.

Горење нема коментар на оптужбе Милана Благојевића

Компанија „Горење” данас није желела да се оглашава поводом оптужби фабрике „Милан Благојевић” да уценом велетрговаца нарушава конкуренцију на тржишту.
У одговору агенцији Бета наведено је да „Горење” не жели да коментарише саопштење које је медијима данас доставила смедеревска фабрика „Милан Благојевић”.
Бета
објављено: 07.02.2013.

Advertisements

Posted on February 14, 2013, in Делатности. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: