У Крушевцу почеле припреме за изградњу аутопута (видео)

08. 02. 2013. | Танјуг 

Јавно предузеће (ЈП)“Дирекција за урбанизам” из Крушевца доставило је Министарству регионалног развоја и локалне самоуправе, поводом почетка изградње аутопута Појате – Прељина, списак потенцијалних извођача радова и капацитете грађевинске оперативе, рекао је данас новинарима директор тог предузећа Радмило Николић.

На последњем састанку градоначелника у Крушевцу, кроз чије ће градове проћи Моравски коридор, са министарком регионалног развоја Верицом Калановић, договорено је да свака општина обезбеди лице које ће 24 часа пружати оперативне податке, као и да се одржи састанак са локалним грађевинским фирмама.

Тај састанак одржан је данас у крушевачкој градској управи и од извођача радова затражене су додатне информације о капацитетима, које ће накнадно бити достављене министарству, рекао је директор Николић.

“Обезбедили смо и лице које ће 24 часа бити доступно министарству због важности Коридора на који смо тако дуго чекали. То ће бити Биљана Тимотијевић – Арсић, архитекта крушевачке Дирекције”, рекао је Николић новинарима, после састанка са локалним грађевинским фирмама. Такође, достављен је и списак свих слободних локација на којима је могуће организовати привремена градилишта, као и могућих позајмишта за агрегате, додао је он.

“Од Јасичке кружне петље, ка Појату, Коридор кроз нашу општину пролази у дужини од 11, 5 километара, ширина градилишта је од 70 до 100 метара, у зависности од дела пута, а траса је због близине реке и мостова мало специфична”, рекао је Николић. Он је додао да ће посла за грађевинску индустрију бити много и сматра да ће, уколико се оператива удружи, тај задатак моћи сама да реализује.

Како је речено новинарима крајем јануара, први радови на изградњи Моравског коридора, који у дужини од 109, 6 километара спаја седам градова и општина и повезује Коридоре 10 и 11, почињу у мају и то на територији Крушевца и Чачка. Експропријација земљишта је, како је тада казала министарка Калановић, завршена само у дужини од 11, 5 километара, на такозваној обилазници око Крушевца и истакла да не очекује проблеме у том смислу.

Advertisements

Posted on February 8, 2013, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: