Подношење појединачне пореске пријаве електронским путем

Пореска управа Републике Србије ће од петка, 4. Јануара, свим пореским обвезницима омогућити да поднесу појединачну пореску пријаву (ППП) електронским путем преко сајта порескауправа. Гов. Рс. 

Електронску појединачну пореску пријаву моћи ће да поднесу и порески обвезници који још увек нису прибавили дигитални квалификовани сертификат (електронски потпис). Рок за подношење пријаве је 31. Јануар 2013.

На сајту Пореске управе 4. Јануара 2013. Биће постављен линк преко кога ће порески обвезници моћи да пошаљу унапред припремљене фајлове са појединачним пореским пријавама. Структура тих фајлова и упутство за њихово креирање биће доступни такође на сајту Пореске управе Републике Србије.

Пореска управа жели на овај начин пореским обвезницима да омогући што једноставнију доставу појединачне пореске пријаве, без непотребних трошкова, губљења времена и чекања у редовима, али и да их подстакне да у што већој мери електронски послују са Пореском управом, што ће бити законска обавеза од 1. Јула 2014. Године.

За приступ делу сајта за подношење појединачне пореске пријаве довољно је унети ПИБ пореског обвезника као и број личне карте једног од законских заступника.

Пореским обвезницима који већ користе сервисе портала Е – порези (употребом дигиталног квалификованог сертификата) биће омогућена достава ППП на уобичајен начин.

Све пореске обвезнике који још нису прибавили дигитални квалификовани сертификат позивамо да то учине што пре јер ће од 1. Јула 2014. Подношење пореских пријава бити могуће само електронским путем.

Обвезник подношења појединачне пореске пријаве је исплатилац прихода – правно лице, предузетник, физичко лице у претходној календарској години. (Ецономy. Рс, 4. Јануар 2012.)

Advertisements

Posted on January 5, 2013, in Порески систем. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: