Слаба потражња за Виндовс-ом 8?

Само два месеца после представљања Њиндоњса 8, потражња за овим последњим оперативним системом Мицрософт – а слабија је чак и од ВиндоВс Висте, која је до сада изазвала најмање интересовање у историји компаније из Редмонда.

Подаци аналитичке компаније Нет Апплицатионс показали су да је удео овог система достигао тек 1, 6 одсто до 22. Децембра, рачунајући све десктоп и лаптоп рачунаре. Подсетимо, Виндовс 8 представљен је 26. Октобра.

Још лошија вест је да је у последњих месец дана, удео овог ОС – а порастао тек 0, 4 одсто – у истом периоду, када је представљена Виста, она је удвостручила свој удео на тржишту.

Такође, уколико рачунамо све оперативне системе, укључујући рачунаре, таблете, паметне телефоне и играчке конзоле, удео на тржишту износи тек 1, 4 одсто.

Иако је компанија навела да је само у новембру продала 40 милиона лиценци Виндовса 8, велики Мицрософт ОЕМ партнери очекују да популарност овог система неће битно порасти у наредној години.

Стручњаци за овако слабо интересовање окривљују огроман пад продаје ПС рачунара и фантастичну продају мобилних уређаја, као што су таблети и паметни телефони.

Подаци исте компаније показују да Виндовс 7 и даље држи највећи проценат производа компаније са 45, 6 одсто удела, док је на другом месту Њиндоњс ЏП са 39 одсто. (Ецономy. Рс, 29. Децембар 2012.)

Advertisements

Posted on January 1, 2013, in Делатности. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: