Кинези ће градити Моравски коридор и аутопут Нови Сад – Рума


28. 12. 2012. | Танјуг

Министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић потписаће са кинеском компанијом ЦРБЦ (Цхина Роад анд Бридге Цорпоратион) предуговор за изградњу два аутопута у Србији – Моравског коридора од Појата до Прељине и аутопут Нови Сад – Рума. Аутопут од Новог Сада до Руме обухвата и изградњу тунела кроз Фрушку гору.

Након потписивања предуговора у Влади Србије биће одржана конференција за новинаре, саопштило је Министарство за регионални развој и локалну самоуправу.

Компанија ЦРБЦ у Беогаду већ гради мост преко Дунава између Земуна и Борче. ЦРБЦ је у саставу кинеске компаније за телекомуникације и инфраструктуру (ЦЦЦЦ Интернатионал) , са којом је 22. Децембра Министарство саобраћаја потписало Меморандум о разумевању који предвиђа учешће те компаније у пројектима за модернизацију пруга у Србији.

Министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић је раније изјавила Танјугу да ће аутопут од Појата до Прељине бити дугачак око 110 километара. Тај пут, како је рекла министарка, треба да повеже Коридор 10 са будућим аутопутем од Београда до границе са Црном Гором (Коридор 11).

Калановићева је истакла да на подручју између Појата и Прељине код Чачка живи више од пола милиона становника Србије. Министарка је навела да ће аутопут Појате – Прељина, који ће повезати три велика града – Чачак, Краљево и Крушевац, бити класичан аутопут са шест трака.

Тај део Србије је, како је рекла, један од најзначајнијих пољопривредних и индустријских региона у нашој земљи.

Advertisements

Posted on January 1, 2013, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: