Попусти у Србији – тек када прође ‘сезона слава’

Иако су у Србији већ почела новогодишња снижења, она нису ни близу распродајама у европским метрополама, а већина трговаца чека јануар да “значајније” спусти цене. 

– Може се рећи да у Србији још нема правог снижења обуће и одеће, јер за разлику од земаља ЕУ где попусти иду и до 70 одсто, код нас већина трговаца вероватно чека наредни месец, рекла је за Танјуг председница Центра за заштиту потрошача Србије (ЦЕПС) Вера Вида.

У европским престоницама попут Беча, Берлина и Трста можете купити хаљине, јакне, панталоне, по ценама које су и до десет пута јефтиније него код нас и опет су постале актуелне шопинг туре у Трст, Беч, Сегедин и слично, додала је Вида.

Према њеним речима, у децембру су кренула “велика” појефтињења углавном прехрамбене робе у свим великим маркетима у Србији.

– Ми смо народ који не жали да потроши када су славе и весеља у питању, па трговци то веома вешто користе како би привукли што више потрошача. Рекламе су свакодневно на телевизији, дневној штампи, поштанским сандучићима, нагласила је она.

Вида је, међутим, указала да производи на акцији често не одговарају грамажи на коју су потрошача навикли, да је то роба којој ускоро истиче рок док се често дешава да је нема на лагеру.

Како су истакли, нешто су нижа снижења за техничку робу, док су цене гардеробе снижене и до 70 одсто. (Ецономy. Рс, 26. Децембар 2012.)

Advertisements

Posted on December 26, 2012, in Цене. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: