Тендер за смедеревску “Железару” биће продужен до фебруара 2013


25. 12. 2012. | Вечерње новости

Тендер за избор стратешког партнера за “Железару Смедерево” биће највероватније и други пут продужен – сазнају “Новости”. За колико тачно, биће познато 26. Децембра, када истиче рок за подношење пријава. Србија је, међутим, готово је извесно, већ пронашла партнера, а то је руски “Уралвагонзавод”, са којим се најдаље отишло у преговорима, што не значи да Влада Србије није спремна на разговоре и са другим евентуално заинтересованим компанијама.

– Имам информацију да су се разговори са “Уралом” проширили на неколико интересантних тема, што подразумева продужење тендера – открива, за “Новости”, професор Милан Бачевић, министар рударства и просторног планирања.

– Боље је продужити рок можда месец, два, али да дођемо до квалитетнијег решења и за Србију и за руску компанију. Преговори треба да резултирају запослењем неколико хиљада наших радника и сигуран сам да ће тако и бити. Преговарамо о проширењу производног асортимана у смедеревској железари и ми желимо да се преко “Урала” створе услови да покренемо и нешто друго што није само тема производње која се тиче “Фиата”, већ и вагоноградњу, где имамо потенцијал од 6. 000 до 7. 000 радника, који вапе за послом.

Министар каже да са великим оптимизмом очекује да се разговори успешно и квалитетно заврше, а, по његовој процени, реално то би могло да се деси у фебруару. Бачевић истиче да је продужетак рока трошак за буџет, али да је боље имати производњу од неколико милиона тона него неколико стотина хиљада тона.

Advertisements

Posted on December 25, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: