Волксбанк постала Сбербанк Србија

Фолксбанк данас је постала Сбербанк Србија, саопштено је данас у Београду, а оснивач Сбербанке и њен већински власник је Банка Русије.

Долазак Сбербанке у Србију означава и нови почетак у нашем пословању. Након аквизиције од стране Сбербанке у фебруару ове године, почели смо са значајном трансформацијом како бисмо наставили професионално пословање оријентисано ка клијенту са циљем да постанемо лидери у банкарском сектору Србије, модерни, фокусирани и поуздани.

Сбербанка је једна од најпрофитабилнијих финансијских институција у свету и водећа банка у Русији са традицијом од преко 170 година пословања. Банка има преко 70 милиона клијената, наводи се у саопштењу.

Сбербанк Србија је чланица Сбербанк Европа АГ која управља мрежом оф девет универзалних банака у девет држава централне и источне Европе: Словачкој, Републици Чешкој, Мађарској, Словенији, Хрватској, Босни и Херцеговини, Србији и Украјини.

Група укупно има скоро 300 филијала и запошљава преко 4. 000 радника.

У Русији, Сбербанка има удео од 28, 2 одсто у активи банкарског сектора и запошљава више од 245. 000 људи, што је чини највећом банком у земљи.

Банка Русије је оснивач Сбербанке и њен већински власник, и има 50 одсто плус једну акцију са правом гласа. Преко 245. 000 приватних лица и институција је власник преосталог дела акција, наводи се у саопштењу. (Ецономy. Рс, 25. Децембар 2012.)

Advertisements

Posted on December 25, 2012, in Банкарство. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: