Изградња рафинерије у Смедереву почиње 1. Марта?


21. 12. 2012. | Бета

Председник Скупштине Смедерева Бранче Стојановић обавестио је компанију “Комицо Оил” да градска управа прихвата понуду о вансудском поравнању поводом закупа земљишта за изградњу рафинерије, изјавио је заменик генералног директора компаније Радомир Радивојевић.

Америчко – холандска нафтна компанија је предложила, а градска управа Смедерева прихватила, да “Комико Оил” плати 652 милиона динара на име закупа 113 хектара. Закуп треба да буде на 99 година, а новац уплаћен до 31. Јануара 2013.

Председник градске Скупштине је, како је казао Радивојевић, обавестио “Комицо Оил” да је локална самоуправа спремна да пружи писани доказ да ће по уплати закупа компанији дати до сада спорно земљиште.

Компанија је уједно упозорена да ће Смедерево од “Комицо Оил” тражити да плати затезну камату за дане кашњења.

– “Комицо Оил” ће прихватити да плати затезну камату. Једино ћемо, можда, преговарати о висини камате јер наша компанија није кривац за доцњу и изгубљено време. Компанија је, још у августу, предлагала да плати затезну камату до 24. Августа и да се не иде на суд – рекао је Радивојевић.

Компанија ће предложити граду Смедереву да износ затезне камате буде дат “у добротворне сврхе, онима којима је најпотребнији, навео је заменик генералног директора компаније.

Радивојевић очекује да изградња рафинерије у Смедереву почне 1. Марта, уз напомену да га, мада је добијено саопштење о прихватању понуде коју је компанија дала локалној самоуправи, не би изненадило да “градоначелница у последњем тренутку промени одлуку”.

Он је додао да потез града не види као коперникански преокрет већ као победу разума, нагласивши да су обе стране одуговлачењем у губитку.

Advertisements

Posted on December 22, 2012, in Делатности. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: