Упућен позив банкама за преузимање депозита Развојне банке Војводине

Десетак најбоље рангираних банака, по критеријумима Народне банке Србије, добиле су јуче позив да, уколико су заинтересоване за преузимање депозита и радника Развојне банке Војводине, доставе своје понуде, изјавио је за РТВ покрајински секретар за финансије Зоран Радоман.

“Сада очекујемо њихову реакцију, након чега ћемо заједно са Министарством финансија донети одлуку која ће то банка бити”, додаје Радоман.

Да се у овом тренутку не може фаворизовати ниједна банка, наводи и потпредседник Владе Војводине Драгослав Петровић који каже да је интересовање за активу Развојне банке Војводине до сада показало шест банака.

Како је навео, прича око Развојне банке могла би бити заокружена тек неких 30 дана након доношења Закона о Развојном фонду, а она ће зависити од више фактора, највише од уговора који ће потписати Влада Војводине и Влада Србије, а којим ће заправо бити дефинисан начин на који ће бити оформљена Скупштина Фонда за развој Војводине.

Образлажући предлог Закона о Развојном фонду пред покрајинским посланицима, секретар за финансије Зоран Радоман рекао је да је на нацрту закона радило више институција, укључујући и Народну банку Србије и додао да ће надзорни одбор Развојног фонда чинити министар финансија или државни секретар, председник Владе Војводине, потпредседници Владе и Скупштине Војводине, покрајински секретари за финансије и привреду, као и један представник Владе Србије. (Ецономy. Рс, РТВ 17. Децембар 2012.)

Advertisements

Posted on December 18, 2012, in Банкарство. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: