Индекси потрошачких цена у Републици Србији, новембар 2012.

Извор: РЗС

Индекси потрошачких цена се дефинишу као мера просечне промене малопродајних цена робе и услуга које се користе за личну потрошњу.

Цене ових производа и услуга у новембру 2012. Године, у односу на октобар 2012. Године, у просеку су остале непромењене. Потрошачке цене у новембру 2012. Године, у односу на исти месец 2011. Године, повећане су за 11,9%, док су у односу на децембар 2011. Године повећане за 12,6%.

Посматрано по главним групама производа и услуга класификованих према намени потрошње у новембру 2012. Године, у односу на претходни месец, највећи раст цена забележен је у групама Комуникације (2,9%) , Одећа и обућа (1, 4%) , Намештај, покућство и текуће одржавање стана и Ресторани и хотели (за по 0, 8%) , Стан, вода, електрична енергија, гас и друга горива (0, 6%) и Образовање (0, 5%). Пад цена је забележен у групама Транспорт ( – 1, 1%) и Храна и безалкохолна пића ( – 0, 7%).

Цене осталих производа и услуга нису се битније мењале.

1) Републички завод за статистику од 1999. Године не располаже подацима за АП Косово и Метохија, тако да они нису садржани у обухвату података за Републику Србију (укупно).

Advertisements

Posted on December 18, 2012, in Цене. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: