Шта не смете да кажете свом шефу

Сигурно сте се небројено пута на послу нашли у незгодној ситуацији и зажалили због нечега што сте рекли. Зато је боље да неке ствари прећутите. Ми вам наводимо конкретних пет које ни по коју цену не би требало да кажете пред шефом.

Имате још један посао са стране
Лепо је ако имате хоби, још је лепше ако вам тај хоби доноси новац, али оно што није лепо јесте да те своје услуге нудите шефу и његовим сарадницима. Ако вам додатни посао одвлачи пажњу са ствари за које сте задужени у фирми, размислите мало, јер ваше мало задовољство може постати велики проблем. Уколико сарадници и шеф почну да се жале на ваш учинак и на то како запостављате своје обавезе није паметно да им уручите визит карту са другог посла.

Исцрпљеност због учења ноћу
Уколико сте исцрпљени због прековременог рада или што сте остали будни до ситних сати у жељи да завршите неки пројекат, то вам сигурно може донети неке поене код шефа и самопромоцију. Међутим, уколико дођете на посао уморни од учења, јер припремате испит који ће вам помоћи да промените посао, и притом кукате, нико се неће сажалити. Уколико вредно учите како бисте прешли на посао на коме ћете имати боље услове или на посао који уопште неме вазе са оним што сад радите, задржите то за себе, ваш шеф не мора да зна колико се трудите да одете из фирме.

Исповести након посете доктору
Уколико вам треба слободан дан, јер се не осећате добро, то је у реду. У реду је и уколико желите да изнесете разлог изостанка, уколико је нешто озбиљније у питању, али никако, ни у ком случају не улазите у детаље. Сигурно не желите да поделите са шефом како је прошао преглед код гинеколога и да ли имате неку инфекцију, зар не?

Не износите своје грешке јавно
У реду је да се дружите са сарадницима, да поделите неку анегдоту са посла, сви их имамо прегршт, али будите опрезни. Једно је испричати како сте покварили фотокопир апарат, а друго како сте наљутили клијента и покварили уносан посао. Не желите да дате свом шефу и сарадницима разлог да у потпуности изгубе поверење у вас.

Прави разлог зашто сте напустили претходну фирму
Разлози због којих сте напустили претходни посао прихватљиви су уколико се ради о томе да желите нове изазове, да напредујете у каријери или промените средиу, али никако немојте рећи шефу да сте његову фирму изабрали јер вам је тај посао лакши и мање захтеван. Ваш шеф не жели да зна да сте изабрали да радите код њега јер вам треба пауза и одмор од лудила и фрке у ком сте били на претходном послу, посебно ако је он оснивач и читав свој живот посветио је фирми. Био би то шамар у лице.

Иако лагање може да нашкоди вашем односу са шефом, исто може да се догоди и ако сте превише искрени и отворени по питању ствари које треба да поделите само са пријатељима. Чак иако сте блиски са својим шефом, трудите се да избегавате наведене ситуације. (Ецономy. Рс, СуперЖена 10. Децембар 2012.)

Advertisements

Posted on December 12, 2012, in Занимљивости. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: