Kазне за певаче који изводе вулгарне песме

Музичари и певачи на Куби који буду изводили песме са вулгарним садржајем или “супротне етичким стандардима” убудуће могу очекивати казне, саопштио је кубански Институт за музику.

Одлука је донета након многобројних притужби јавности због вулгарности у појединим песмама које се изводе на телевизији и радију.

– Власти су започеле чишћење музичких каталога ради “искорењивања свих појава које су у супротности са легитимном кубанском популарном културом” – казао је директор Института за музику Орландо Вистел у изјави за лист “Гранма”.

Посебна пажња биће посвећена “агресивним, сексуално експлицитним, вулгарним стиховима, као и стиховима који изврћу урођену сензуалност кубанских жена, претварајући их у гротескне сексуалне објекте”, навео је Вистел, а пренео АФП.

– Музичарима је потребна дозвола за рад на Куби, а они који се не буду придржавали правила ризикују да изгубе ту дозволу – изјавио је он, додајући да званичници који буду дозвољавали извођење увредљивих песама ризикују “строге санкције”.

Већина притужби односи се на регетон – врста денс музике, мешавина различитих музичких жанрова и ритмова који потичу са Кариба, која најчешће садржи сексуално сугестивне речи. Визел је рекао да кубанске власти припремају закон којим ће бити регулисано “јавно коришћење музике” на телевизији и радију, концертима и јавним збивањима. (Ецономy. Рс, 5. Децембар 2012.)

Advertisements

Posted on December 6, 2012, in Законски прописи у најави. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: