Русија одобрила Србији кредит од 800 милиона

Извор: Бета, телеграф. Рс

Предвиђено је да у се у првој фази пројекта реализује изградња и електрификација другог колосека пруге Београд – Панчево, реконструкција шест деоница пруге на Коридору 10 укупне дужине 111 километара и набавка дизелмоторних возова од руске компаније “Метровагонмаш”.

Руски министар финансија Антон Силуанов рекао је да је Русија је одобрила Србији кредит од 800 милиона долара за железничку инфраструктуру са роком отплате од пет година.

Силуанов је прецизирао да ће камата на тај кредит који ће бити на располагању већ ове године, бити 4, 1 одсто на годишњем нивоу, јавиле су руске агенције Риа Новости и Интерфакс.

Према његовим речима, кредит ће служити за инфраструктурне пројекте – изградњу нових пруга, обнову, куповину локомотива и друго.

Предвиђено је да у се у првој фази пројекта реализује изградња и електрификација другог колосека пруге Београд – Панчево, реконструкција шест деоница пруге на Коридору 10 укупне дужине 111 километара и набавка дизелмоторних возова од руске компаније“Метровагонмаш”.

Према ранијим информацијама Министарства саобраћаја Србије, друга фаза пројекта биће изградња 68 километара једноколосечне пруге Ваљево – Лозница, а трећа реконструкција дела пруге Београд – Бар, који пролази кроз Србију.

Укупна вредност пројекта процењена је на 920 милиона долара, а Србија ће морати да обезбеди 15 одсто средстава односно 120 милиона долара.

Предвиђено је да у пословима обнове железничке инфраструктуре у Србији руске компаније учествију са 70 одсто, а српске са 30 одсто.

Advertisements

Posted on November 24, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: