Повољнији кредити и помоћ женама предузетницама

19.10.2012.

Посебна саветница у Министарству финансија и привреде Драгијана Радоњић-Петровић најавила је данас подршку женском предузетништву, кроз повољније кредите Фонда за развој, али и нефинансијске мере, попут обука, помоћи у изради бизнис планова, говорећи о резултатима студије о предузетништву жена у Србији.

Радоњић -Петровић је додала да је једна трећина учесница у студији навела да није била озбиљно схваћена, само због тог што су жене, а да је једна петина активних предузетница имала лошији третман у односу на колеге. Она је истовремено истакла да женско предузетништво у Србији представља несумњив потенцијал, нагласивши да је задатак Министарства финансија и привреде да поправи пословну климу у Србији, са посебним фокусом на женско предузетништво.

Директорка Канцеларије “UN Women” у Србији Асја Варбанова је истакла да више од половине жена у Србији, радног доба, не улази на тржиште и економски је неактивно. Жене су, према њеним речима, присутније на неформалном тржишту, што не одговара њиховом образовању, имајући у виду да са факултета изађе 60 одсто жена.

Она је нагласила да, када је реч о предузетништву, жене у Србији имају велики потенцијал, напоменувши да је у земљама ЕУ, једна од 10 жена предузетница, а један од четири мушкарца предузетник.

Advertisements

Posted on October 19, 2012, in Делатности. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: