Почела гасификација Пожаревца – Посао вредан 13 милиона евра поверен “Гас инвесту”


18. 10. 2012. | Е – капија

Пожаревац ће коначно постати још један од градова у који ће стићи гас, а вредност радова који су до сада уговорени износи 13 милиона евра. Радове на секундарној дистрибутивној мрежи у насељу Живица посетили су челни функционери локалне самоураве. Ово је прва фаза изградње којом ће дистрибутивном мрежом бити обухваћена Живица, са 5 км, и Драговац, са 8 км.

Градоначелник Миомир Илић је приликом обиласка радова изјавио да су у насељу Живица почели радови на секундарној дистрибутивној гасној мрежи, у оквиру уговора и споразума са “Србијагасом” као инвеститором и “Гас инвестом”, извођачем радова, и партнерима са којима су закључили уговор.

– Ово је мрежа ниског притиска, 3, 6 бара, и реализује се у склопу примарном воду, од Осипаонице и даље иде ка другим општинама, и планиран је корак који иде кроз чвориште у Пожаревцу према Острву, а на који се прикључује секундарна гасоводна дистрибутивна мрежа према Костолцу и Пожаревцу и сеоским насељима – века гаса, заједно са нашим руским партнерима.

Члан Управног одбора извођача радова, “Гас инвеста”, Рајко Убигасић, том је приликом истакао да је план да се у року од две и по године заврши комплетна гасификација Пожаревца.

Иначе, овај потез припада гасној подстаници у Брежану и покрива насеља Живица, Драговац, Брежане, Батовац и Дубравица. Радови који су уговорени са “Гас инвестом” износе 13 милиона евра изводиће се на подручијима накојима топлификациона мрежа не може својим капацитетима да подмири потребе грађана.

Advertisements

Posted on October 18, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: