НАТО И НЕМАЧКА ПЛАНИРАЈУ СЛАЊЕ ДОДАТНИХ ТРУПА, ТРАЈНУ ОКУПАЦИЈУ СЕВЕРА КиМ, И КРШЕЊЕ СВАКОГ СРПСКОГ ОТПОРА?

10 октобар 2012, СРБски ФБРепортер
ФБР НАПОМЕНА: У НАСТАВКУ ЈЕ ЛОШ КВАЛИТЕТ ГУГЛ ПРЕВОДА ОРИГИНАЛНОГ НЕМАЧКОГ ТЕКСТА- АЛИ И ИЗ ТАКВОГ ПРЕВОДА СЕ ЈАСНО ВИДИ ДА НЕМАЧКА ВЛАДА ПЛАНИРА ВОЈНЕ АКЦИЈЕ- ОДНОСНО “ТРАЈНУ ОКУПАЦИЈУ” СЕВЕРА КОСМЕТА, ДА СУ У ТУ СВРХУ ДОБИЛИ САГЛАСНОСТ НАТО КОМАНДЕ И ДА СУ СПРЕМНИ ДА ПОШАЉУ ДОДАТНЕ ТРУПЕ НА КиМ. ТАКОЂЕ ИЗ ОВОГ ТЕКСТА ПРОИЗИЛАЗИ ДА ЈЕ АКЦИЈА НЕМАЧКОГ “ВЕРМАХТА” УСМЕРЕНА НА “СМИРИВАЊЕ” СРПСКОГ СТАНОВНИШТВА НА СЕВЕРУ КиМ.

НАШ САРАДНИК К.М. НАМ ЈЕ ПОСЛАО ОВУ ВЕСТ УЗ ПРОПРАТНИ КОМЕНТАР КОЈИ ОВДЕ ОБЈАВЉУЈЕМО У ЦЕЛИНИ:
За ФБР пише К.М., Објављено 2012/10/11 у 03:50
“Немачка спрема напад на север Космета!

Ево, ко уме да чита швапски, овде у чланку стоји да немачка спрема да распореди снаге окупатора на север Космета! У нато-у су то баш швабе захтјевали и биће им тај захтјев удовољен! Још шта је лицемјерно у том тексту, о Србима на Космету кажу да су то „Косовари” српског поријекла! Антисрпска швапска кампања се наставља, а уствари никад није ни престајала! Зато, браћо Срби, поготово на Космету, опрез, будите будни и опрезни и будите спремни, да се не дамо нацистима тек тако лако! А та влада у београду да се опиједели већ једном, или ће поштовати устав Србије и бранити свој територијални интегритет и оканити се више те фашистичке еу, и окренути Русији и БРИК-у, или ће бити горе издајице од претходних квизлинга!

Ево линка:

http://www.tagesschau.de/ausland/nato-verteidigungsminister102.html

„Zudem wurde der Bitte Deutschlands entsprochen, die Truppenverteilung im Kosovo zu überdenken und mehr Kräfte im Norden zu stationieren. Der deutsche Verteidigungsminister Thomas de Maizière war mit einer klaren Ansage in das Treffen mit seinen NATO-Kollegen gegangen: Bei der KFOR-Mission im Kosovo muss sich etwas ändern.”

„Der Minister sprach zwei Auswege an: Entweder müssen zusätzliche Soldaten her, dauerhaft stationiert – oder die Aufgaben der KFOR im Kosovo werden anders verteilt. ”Die könnte darin bestehen, dass wir so umgruppieren, dass wir mit den bestehenden Kräften ohne Reserven auch die Aufträge im Norden erfüllen.„ Also in der Region, in der viele serbischstämmige Kosovaren leben und die noch immer nicht befriedet werden konnte.

NATO-Diplomaten zufolge stieß de Maizière mit seinem Vorstoß auf einhellige Zustimmung. NATO-Generalsekretär Anders Fogh Rasmussen blieb bei diesem Thema allerdings eher vage und sagte, das sei Sache der Militärs vor Ort. Man werde in den kommenden Monaten erleben, dass das Augenmerk verstärkt auf den Norden des Kosovo gelegt wird.”

Ови одломци текста се односе на нас и на Космет, и ето, сви се у нато-у сложили са планом немачке, значи сви они су нама отворени непријатељи, а ми ко фол оћемо неке преговоре са њима, па о чему више????? Докле још уцјене?????

Сад треба рећи фашистима јасно и гласно НЕ, НИКАД се нећемо одрећи привремено окупиране српске територије Косова и Метохије!!!!!

За слободу српског народа, за СРБИЈУ, КОСОВО и МЕТОХИЈУ, РЕПУБЛИКУ СРПСКУ, РЕПУБЛИКУ СРПСКУ КРАЈИНУ!!!!!

Сад је вријеме да се види ко је ко!” (К.М.)

ОРИГИНАЛНИ ТЕКСТ НА НЕМАЧКОМ: http://www.tagesschau.de/ausland/nato-verteidigungsminister102.html (10.10.2012 18:49 Uhr)

 

НАТО дискусије о Авганистану и Косову
Нови приступи старим мисијама

НАТО жели да преиспита своје трупе дистрибуције на Косову – и одговор на кључним захтевима одбране де Маизиере. Друга тема НАТО министарском је нови Авганистан мисија од 2015, у којој обуку авганистанских војника у центру.

До Биргит Сцхмеитзнер, БР Радио Студио Бриселу

Косово и Авганистан – били су њих двојица војних операција центар на последњег дана НАТО министара одбране састанка. Министар одобрио Војне званичан мандат да изради планове за обуку мисији у Авганистану након 2014.

Поред тога, захтев је срео у Немачкој да промислимо дистрибуцију трупа на Косову, а да се распореди више снаге на северу. Немачки министар одбране Томас де Маизиере отишао са јасним захтевом на састанку са својим колегама НАТО: У мисије КФОР-а на Косову, нешто мора да се промени.

 

Према де Маизиере се претварамо као да број војника је довољно или чак елиминисани. У ствари, могло би се обављају задатке само ако се активирају додатни резерви батаљона. ”Посебно Немци су оптерећени, али само као Аустријанци и Италијани. Ово је нетачно и не одговара ситуацији”, рекао је он.
Два курсеви у косовском питању

Министар је говорио о два начина: или додатне трупе су стациониране од трајно – или улога Кфора на Косову бити другачије распоређена. ”Могло би бити да смо толико прегруписавање да радимо у складу са постојећим особљем, без резерве, посао на северу”. Дакле, у овом региону, где многи становници Косова серби живи и још увек не може да се смири.

НАТО дипломате рекао је де Маизиере састао са својим потисак са једногласан пристанак. Генерални секретар НАТО-а Андерс Фог Расмусен је на овом питању, међутим, прилично је нејасна и рекао да је то питање за војску на сајту. Видећете у наредним месецима да ће фокус бити више на северу Косова.
Налог за Авганистан мисију издата

Расмусен је било много јасније на тему Авганистана. Званични наређење војсци да развију планове за учешће у НАТО после завршетка борбених мисија, био је одобрен.

Позиви да се преиспита трупе размештање на Косову Министар де Маизиере.Реч “наследник мисија” је избегавати ликед ит придаје велики значај за утврђивање да би требало да буде од 2015 па надаље нема трупе боре више, али само обука, консалтинг, Суппорт. Који је ипак јасно: Чак чинећи потребне стручњаке да се испоручује и заштићени. За то су земље НАТО-а ће морати да додатно особље на располагању.

Магнитуда процењује одбране де Маизиере овако: “Треба да знате: Ако консултант, тренер и, подршка, има, онда треба периферију пет до шест војника који обезбеђују заштиту, телекомуникације везе, превоз, медицинске услуге. И то мора да буде добро координиран “.

Сенци припреме за нову мисију увек нових смртоносних напада на НАТО трупе стране авганистанских снага безбедности и талибанских који су камуфлирани са униформама војника или полицајца. Нови Авганистански министар одбране Бисмиллах Кан приписује то чињеницом да су авганистанске снаге безбедности изградила пребрзо и ви у регрутовању није био опрезан довољно. Серија инцидената довео је до страха да радикални исламски Талибани су се инфилтрирали у војску и полицију.

Advertisements

Posted on October 11, 2012, in Косово. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: