Нова Агробанка постаје део Поштанске штедионице?

Нова Агробанка постаје део Поштанске штедионице. Како „Новости“ сазнају, банка коју је држава формирала после одузимања дозволе за рад старој Агробанци, „упумпавајући“ готово 100 милиона евра, сада би требало да послује у систему Поштанске штедионице.

На који начин ће ово спајање да се уради и формално заврши, непознаница је за јавност. „Новостима“ је само потврђено да „није реч о класичном припајању“. У прилог томе говори и то што НБС, како нам је потврђено, није добила никакав званичан захтев за промену власништва над Новом Агробанком.

Избор Поштанске штедионице за „партнера“ Новој Агробанци такође није изненађење јер је у питању најбоља банка у апсолутном власништву државе.

Да ће судбина наследнице старе Агробанке бити веома брзо на дневном реду било је јасно и из речи министра финансија Млађана Динкића, који је често прозивао бившу власт за повећање јавног дуга управо због финансирања три банке у проблему. Он је најавио да ће парламент ускоро морати да се позабави задуживањем државе због оснивања Нове Агробанке на темељима старе, која је у стечају због дубиозе од 300 милиона евра. (Ецономy. Рс, 5. Октобар 2012.)

Advertisements

Posted on October 7, 2012, in Банкарство. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: