Инвеститор из Либана у Сремској Митровици почео изградњу хотела вредног 1 мил ЕУР

03. 10. 2012. | Екапија

На самој обали Саве у Сремској Митровици, са првим данима октобра почела је и изградња хотела “Берyтус”. Инвеститор из Либана – Антоан Шами, у изградњу тог објекта уложиће око милион евра, а прве госте очекује крајем септембра 2013. Године.

Тако ће град бећара и чувених куварица, барем делимично, решити горући проблем недостатка смештајних капацитета. Необично или не, иако је Митровица богата туристичким знаменитостима и античким споменицима, а уз то је и административни центар читаве области, у граду не постоји ни један прави хотел.”Сирмиум” и “Срем” пре су преноћишта него хотели, док вила “Бела ружа” има мало соба да би могла да задовољи све веће интересовање туриста.

Хотел “Берyтус” (латински назив за Бејрут) , површине око 1. 100 квадрата, имаће подрум, приземље, два спрата и поткровље. Гостима ће на располагању бити укупно 16 соба и ресторан капацитета око 120 места, а хотел ће имати и све неопходне помоћне просторије. У “Бејруту”, у Рибарској улици бр. 18, биће запослено петнаестак радника.

Да ће Сремци добити нови хотел, почело је да се шушка још у марту. Тада је градоначелник Бранислав Недимовић објавио да је у току израда пројектне документације за нови хотел, који је граду на обали Саве преко потребан.

Инвеститор Антоан Шами, власник предузећа “Берyтус д. О. О.”, живи у нашој земљи већ десет година. Шами је, како је казао за локалне медије, откад ради у Србији много времена проводио у Митровици, где је увек био добродошао, те се зато одлучио да тамо изгради и хотел.

– Желели смо да спојимо две античке престонице, па сам одлучио да хотел назовем “Берyтус”, како би се културе Сирмиума и Бејрута још више приближиле – објаснио је Антоан Шами.

Пројекат хотела “Берyтус” израдио је митровачки биро “Круг Плус”, а одговорни пројектант је Горан Милутиновић. Извођење радове поверено је фирми “Марко градња” из Руме.

На обележавању почетка радова, градоначелник Бранислав Недимовић истакао је значај ове инвестиције која ће покренути хотелијерство Сремске Митровице из пат позиције у којој се налази.

– Град планира да ускоро осмисли посебну стратегију радова у области хотелијерства. Чињеница је да имамо проблем, јер прича око хотела “Сирмиум” никако да се развије. Дефинитивно морамо да одемо у гринфилд инвестиције. Намеравамо да од следеће године уведемо и пакет подстицајних мера у овој области – кажао је Недимовић за локалне медије.

Према неким проценама, за потребе пословних људи и туриста, у Митровици је дневно потребно између 60 – 70 лежајева. Прошле године, како кажу у градској туристичкој организацији, Сремску Митровицу и околину посетило је око 50. 000 туриста.

Међу најатрактивнијим дестинацијама су антички Сирмиум, пре свега Царска палата и део старог градског језгра на Житном тргу. Велику пажњу привлачи и Базилика Светог Димитрија и музеј Срема. Сваке године све више људи обиђе и фрушкогорске манастире, а ту је и незаобилазни резерват природе “Засавица”.

Advertisements

Posted on October 4, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: