25.09.2012.

„Ово је велики дан за нашу земљу, јер компанија Bosch је једна од највећих светских произвођача ауто компоненти и њен долазак у Србију значи наставак реализације стратегије Владе Србије – да Србија буде центар аутомобилске индустрије у овом региону“, изјавио је министар финансија и привреде Млађан Динкић који је данас у Пећинцима заједно са премијером Србије Ивицом Дачићем поставио камен темељац за градњу нове фабрике Bosch у коју ће у наредних седам година бити уложено око 70 милиона евра и где ће радити 620 радника.

Премијер Србије Ивица Дачић рекао је да ће Србија добити нове инвестиције у производњу засновану на знању и савременим технологијама.

“Влада ће бити посвећена стварању бољег пословног амбијента, који ће нашим постојећим, али и будућим предузећима обезбедити боље услове за рад у односу на земље из нашег окружења”, рекао је премијер и додао да ће држава интезивно радити на развоју инфраструктуре и савремених знања, које светска привреда тражи.

Министар Динкић нагласио је да долазак Bosch у Србију представља наставак владине стратегије да Србија буде центар аутомобилске индустрије у региону.

„Пре четири године поставили смо циљ да аутомобилска индустрија буде једна од водећих грана у индустрији. Онда смо довели Фијат, они су инвестирали милијарду евра, кренули са производњом новог модела који се данас продаје у читавом свету, а око Фијата никло је око 150 компанија које производе аутомобилске делове. Данас је дошао и Bosch у Србију“, изјавио је министар Динкић.

Реч је изградњи нове фабрике која је уједно и први производни погон који компанија Bosch гради у Србији.

Компанија Bosch у Пећинцима производиће електричне моторе за померање седишта и клизних кровова, за подизање и спуштање прозора, као и компоненте за брисаче за потребе клијената из аутомобилске индустрије лоциране у Европи.

Држава ће помоћи инвестицију уређењем неопходне инфраструктуре и средствима за подстицај директних инвестиција.

Advertisements

Posted on September 27, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: