Следеће недеље преговори са Русима о Железари

19. 09. 2012. | Танјуг

Влада Србије ће следеће недеље почети преговоре са руским партнером који је заинтересован за Железару Смедерево, изјавио је данас министар финансија и привреде Млађан Динкић.

“Оцекујемо да ћемо те преговоре окончати у кратком року. Стало нам је да Железара проради и због тога ћемо максимално убрзати преговоре”, истакао је Динкић учествујући у скупштинској расправи.

Динкић је навео да је Железара стратешки важан капацитет за нашу земљу, јер у укупном извозу учествује са 12 одсто, а у индустријској производњи са пет одсто.

Истичући да се тражи стратешки партнер који може да инвестира и унапреди производњу у Железари, при чему ће држава да помогне, он је додао да ће у преговоре бити укључени и представници свих синдиката.

Динкић је казао да је због обустављања производње у Железари додатно погоршан спољнотрговински биланс и дефицит текућег рачуна платног биланса који ће до краја године достићи рекордних 10 одсто бруто – домаћег производа (БДП).

Министар је оценио да ће покретањем производње у Железари и производњом новог модела Фијата у Крагујевцу бити “значајно поправљени сви билансни подаци“.

Он је казао да је реч о два велика капацитета, јер Фијат има велику мрежу добављача, а много компанија зависи од Железаре Смедерево.

Advertisements

Posted on September 21, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: