Привремено укидање царина на жита

Извор: сајт Владе РС

Београд, 20. септембар 2012. године – Влада Републике Србије донела је на данашњој седници одлуку о привременом укидању царина на увоз житарица и уљарица до наредне жетве.

Царина се неће наплаћивати на увоз тврде пшенице и семена уљане репице до 30. јуна наредне године, а кукуруза, соје и семена сунцокрета до 31. августа 2013. године.

Ово је једна од мера које Влада Србије предузима у циљу ублажавања последица суше која је утицала на значајно умањење приноса ратарских култура. На овај начин биће заштићено тржиште ових пољопривредних производа.

На седници је усвојен извештај о тренутној и очекиваној електроенергетској ситуацији до краја календарске године и мерама које треба предузети у циљу обезбеђивања услова за стабилно функционисање електроенергетског система у Србији.

Влада Србије је одредила директора Канцеларије за стручне и оперативне послове у преговарачком процесу Дејана Павићевића да води технички дијалог између Београда и Приштине, уз посредовање Европске уније.

Овом одлуком су смењени досадашњи шеф преговарачког тима Борислав Стефановић и заменик шефа преговарачког тима Владимир Јовичић.

Влада Србије је препоручила Надзорном одбору Предузећа за телекомуникације „Телеком Србија“ да за вршиоца дужности генералног директора „Телеком Србије“ предложи инжењера Предрага Ћулибрка, као нестраначког експерта са 12-годишњим искуством у успешном вођењу система телекомуникација у Србији.

На седници Владе за генералног директора Јавног предузећа ПТТ саобраћаја „Србија“ именован је Милан Кркобабић, за вршиоца дужности генералног директора Јавног предузећа „Транснафта” Панчево именован је Милош Томић, а за вршиоца дужности генералног директора Јавног предузећа „Електромрежа Србије” Никола Петровић.

Advertisements

Posted on September 21, 2012, in Пољопривреда. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: