RWE ће градити хидроелектране на Морави и ТЕНТ 3

Први потпредседник српске владе и министар одбране Александар Вучић наставља сутра посету Немачкој, где ће се, како је планирано, сусрести са немачким министром за развој и технологију Дирком Нибелом и уз највише државне почасти бити дочекан у Министарству одбране на разговору са државним и парламентарним секретаром Министарства Кристијаном Шмитом.

Вучић ће се у уторак састати и са саветником канцелара Ангеле Меркел за спољну политику Криштофом Хојзгеном, затим са саветником канцеларке за питања ЕУ Николаусом Мајером Ландрутом, са државном секретарком у немачком Министарству спољних послова Емили Хабер и другим политичарима.

Вучић, који сутра завршава своју посету Берлину је данас, првог дана, разговарао са немачким вицекнцеларом и министром привреде Филипом Реслером и присуствовао потписивању Меморандума о разумевању и стратешкој сарадњи између Електропривреде Србије и немачког енергетског концерна РЊЕ.

Вучић је после потписивања Меморандума и разговора са Реслером рекао да очекује значајно продубљивање сарадње две земље у области енергетике, али и другим областима.

Он је изјавио да је Немачка стратешки партнер Србије и указао на значај даљег јачања политичког дијалога између Србије и Немачке на највишем нивоу.

“Немачка страна је инсистирала на функционисању правне државе и постојању добрих услова за инвеститоре. Оно што смо ми могли да тражимо је да Немачка што пре крене у реализацију овог Меморандума, да завршимо све у вези са бирократским процедурама у најкраћем року и да кренемо у градњу Термоелектране Никола Тесла 3, што је за нас од животне важности”, изјавио је Вучић.

Он је указао да иза Меморандума о енергетској сарадњи не стоји само ЕПС, него и цела Влада Србије.

Вучић, који се налази у првој официјеној посети Немачкој после формирања владе Србије, такође је изразио интересовање за интензивирање парламентарне сарадње две државе.

Он је посебно нагласио важност унапређења економских односа у области енергетике, инфраструктуре и аутоиндустрије.

Вучић је немачким колегама указао и на значај подршке коју Немачка пружа Србији на путу ка Европској унији.

“Србија је чврсто опредељена за унапређење економске сарадње и посвећена спровођењу и имплементацији реформи, јачању правне државе, као и борби против криминала и системске корупције”, истакао је Вучић.

Реслер је нагласио да су Немачка и њене компаније заинтересоване за унапређење сарадње и да очекује од Србије јачање правних оквира за пословање и остваривање макроекономске стабилности. (Ецономy. Рс, 11. Септембар 2012.)

Advertisements

Posted on September 11, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: