Завршен рок за усклађивање оснивачких аката и органа привредних друштава

Извор: АПР

Законом о привредним друштвима, чија је примена у АПР-у почела 1. фебруара а завршила се 15. јула ове године, сва привредна друштва имала су обавезу да региструју усклађивање својих оснивачких аката и определе се за једнодомни или дводомни систем управљања у друштву. детаљније

Постојећа привредна друштва имала су могућност да измене или усвоје потпуно нова оснивачка акта и те промене пријаве у Агенцији за привредне регистре до наведеног рока.

На основу члана 11. став 6. Закона о привредним друштвима прописано је да се оснивачки акт региструје у складу са законом о регистрацији, па је на основу ове новине, а према члану 2. Закона о поступку регистрације, Агенција почела са објављивањем оснивачких аката привредних друшатва, као документа који је предмет регистрације, на својој интернет страници.

Осим тих докумената, на интернет страници Агенције, у делу Претрага података, уз појединачне податке о регистрованом привредном друштву објављују се и одлуке Регистратора које су донете у поступку регистрације, а регистровани подаци и документи објављују се истовремено са доношењем решења регистратора којим се пријава усваја.

Ово треба имати у виду с обзиром на то да регистрација производи правно дејство према трећим лицима наредног дана од дана објављивања на интернет страници Агенције.

Изјаву директора Агенције за привредне регистре Звонка Обрадовића о објављивању ових докумената погледајте овде.

Advertisements

Posted on September 6, 2012, in Законски прописи у најави. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: