Про Кредит банка гради бизнис центар у Нишу

05. 09. 2012. | Е – капија

ПроЦредит банка саопштила је да је започела изградњу новог, енергетски ефикасног, бизнис центра у Нишу, у ком ће бити смештена и нова експозитура Банке.

Захваљујући модерном начину изградње, савременим материјалима и алтернативним системима грејања, хлађења и осветљења, нови бизнис центар ПроЦредит банке испуњаваће највише светске стандарде у области енергетске ефикасности, уштеде енергије и очувања животне средине, наведено је у саопштењу.

На тај начин, нова пословна зграда ПроЦредит банке у Нишу годишње ће остваривати чак 70% уштеде на трошковима грејања и хлађења, док ће емисија угљен – диоксида у овом објекту бити 40% мања него у зградама са класичним системима вентилације, грејања и осветљења.

Намера ПроЦредит банке је да комплетну изградњу и опремање новог објекта заврши почетком децембра ове године, као и да у реализацију овог пројекта инвестира више од 1, 2 милиона евра.

– Наша жеља је била да и на примеру новог пословног центра у Нишу још једном покажемо колико су улагања у унапређење енергетске ефикасности значајна и пре свега исплатива. Управо то је кључна предност сваке инвестиције у унапређење енергетске ефикасности, будући да оне с једне стране доприносе већој продуктивности и бољим условима живота, док с друге стране ове инвестиције, због значајних уштеда које доносе, веома брзо отплаћују саме себе. То је, уједно, главна порука коју наша банка жели да пренесе свим привредницима и грађанима, да их охрабримо и наравно подржимо у свим пројектима и плановима који имају за циљ уштеду енергије – истакао је Игор Анић, члан Извршног одбора ПроЦредит банке.

ПроЦредит банка је једна од водећих у Србији када је реч о финансирању пројеката посвећених унапређењу енергетске ефикасности у пословању домаћих предузећа, пољопривредној производњи и животу грађана.

Advertisements

Posted on September 5, 2012, in Инвестиције. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: